Новини

На 20.04.2023 г. /четвъртък/ от 14:00 часа в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите, завършили Факултета по изкуствата.

Всички, които желаят да получат своите дипломи на церемонията, е необходимо да се подпишат в Учебен отдел на Факултета по изкуствата от 28.03.2023 г. до 12.04.2023 г.

Студенти и преподаватели от специалност „Актьорско майсторство“ към катедра „Телевизионно, театрално и киноизкуство“ ще отбележат Международния ден на театъра с празнично шествие.

Инициативата ще се проведе на 27 март 2023 г. (понеделник) от 11:00 ч. Шествието ще тръгне от Учебен корпус № 8 ( ул. “Иван Михайлов” № 60) на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

В събитието ще участват и театрални школи от Благоевград и Симитли.

В периода 4 – 7 април 2023 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе национален средношколски и кандидатстудентски конкурс „Изкуството като мечта и мечтите в изкуството“. Конкурсът е част от шестнадесетото издание на Националния студентски фестивал на изкуствата, организиран от Факултета по изкуствата.

Изложба на преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ към Факултета по изкуствата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита в Арт салона на Радио Благоевград от ръководителя на катедрата проф. д-р Емил Куков и от директора на радиото Рина Далева.